Ontmoetingsruimte is een warm welkom, recht uit het hart, voor oorlogsslachtoffers.

Ontmoetingsruimte helpt en verbindt, ook is het een informatiepunt en sociale ontmoetingsplek voor de families en kinderen die slachtoffer zijn van de Oekraïense oorlog.

Elke tweede en vierde vrijdag van de maand is er doorgaans een informele sociale ontmoetingsruimte, speciaal georganiseerd voor mensen die net zijn gevlucht voor oorlog. Er komen ook mensen die al wat langer in Nederland wonen. Er is soms live muziek en er is altijd een warme en gezellige sfeer! Voel je welkom om te komen.

  • Er is een avondmaaltijd.
  • Onze vertalers en tolken kunnen vluchtelingen belangrijke informatie geven over zorg, belasting, BSN, etc.
  • Er is een kledinginzamelpunt.
  • Er zijn kinderactiviteiten.
  • Er worden verhaaltjes voorgelezen in het Oekraïens, Nederlands, Engels.
  • Mogelijkheden tot spelen, schminken en andere kinderactiviteiten.

Programma

14:00 t/m 16:30 uur: Inloopspreekuur voor al jullie vragen
Onze, juristen, dienst en hulpverleners, vertalers en tolken verzorgen informatie over o.a. het zorgstelsel, de belasting, aanvragen BSN etc.

16:30 t/m 17:30 uur: Lekker spelen en verhalen vertellen!
Er worden verhaaltjes voorgelezen in het Oekraïens, Nederlands, Engels. Mogelijkheden tot spelen, schminken en andere kinderactiviteiten.

17:00 t/m 19:30 uur: Eten & gezelligheid.
Er wordt een avondmaaltijd geboden door sociale catering culturele en wereldkeuken.

Vanaf 19:30 t/m 22:30 uur: tijd voor muziek!
Af en toe is er live muziek- of DG en altijd een gezellige sfeer.

Door wie wordt dit project georganiseerd?

Het Leids Steunloket Migranten is in januari 2020 opgericht met als doel onze werkzaamheden in de regio Leiden op een professionele manier voort te zetten. Het LSM heeft sindsdien al ruim 120 vrijwilligers aangetrokken met wie prettig samengewerkt wordt in een goede en internationale sfeer.

Dit project wordt door de internationale vrijwilligers onder ander Russische vluchtelingen die in al jaren in Nederland zijn.  Met behulp van onze vrijwilligers geven wij onze stichting vorm. De vrijwilligers werken in het eetcafé, in de sociale catering of als bezorger of tekstcorrector, als sociaal juridisch medewerker en als ondersteuning voor kinderen in het Onderwijs brugproject. Samen werken wij aan het vormgeven en verbeteren van onze communicatie, het bereiken van de doelgroep en overige praktische zaken zoals het vinden van een vaste locatie voor onze activiteiten. Ook zijn wij bezig met het in kaart brengen en uitbreiden van ons netwerk en het vinden van partners om mee samen te werken.

Locatie: Speeltuin Westerkwartier, Ten Katestraat 10 A, Leiden