Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thematafel Klimaatcrisis

2 dec 2022 @ 7:30 pm - 9:00 pm

De klimaatcrisis verdrijft mensen van hun huis. Door extreme weersomstandigheden, droogte, overstromingen en de stijgende zeespiegel worden plaatsen tijdelijk of voorgoed onbewoonbaar. Kom hierover met ons praten in Speeltuin Westerkwartier, ten Kate straat 10 A.

Vandaag al moeten er meer mensen vluchten ter gevolge van natuurrampen dan door conflict en geweld. Deze bevolkingsgroepen worden steeds kwetsbaarder bij gebrek aan bescherming. Klimaat Ontheemding vormt een bedreiging voor duurzame ontwikkelingen en versterkt de wereldwijde ongelijkheid. Wat doet de mens na een natuurramp veroorzaakt door een orkaan? Wat doet de mens als de watervoorziening door een blinde oorlog wegvalt? Hoe moet het debat over het klimaat en migratie verlopen?

Jan Peter Wiersema neemt ons in een presentatie mee “op reis” naar landen waar klimaatmigratie orde van de dag is geworden. Hij heeft een aantal jaren in Tanzania als vrijwilliger gewerkt voor een NGO dat zich richtte op duurzaam ondernemen. Tijdens sommige projecten heeft hij de gevolgen van klimaatverandering in Afrika direct meegemaakt.

Het wordt een avond waarin niet alleen een presentatie wordt gegeven, maar waar jullie ook zelf “aan de slag” zullen gaan. In een aantal klimaattafels gaan we vragen om een aantal stellingen met elkaar te bespreken en daar een korte presentatie over te geven. Want alleen samen kunnen we oplossingen vinden! Wees welkom en voel je vrij om je gedachten uit te komen uitwisselen onder het genot van een lekkere hapjes, drankjes en muziek.

Gegevens

Datum:
2 dec 2022
Tijd:
7:30 pm - 9:00 pm

Locatie

Ten Katestraat 10A
Ten Katestraat 10A
Leiden, Zuid-Holland 2321AW Netherlands
+ Google Maps