Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thematafel Vergrijzing Migranten

12 dec 2022

Het aantal ouderen met een niet-westerse migratieachtergrond stijgt snel. Hierdoor neemt in deze groep de behoefte aan zorg en ondersteuning toe. Hierdoor Op organiseert het Leids Steunloket Migranten een informatieavond over (en voor) migranten met een migratieachtergrond in Speeltuin Westerkwartier, ten Kate straat 10 A.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) beziet de zogenaamde ‘dubbele vergrijzing’. Er is een groot verband tussen wonen en gezondheid, dat wil zeggen: de stijging van het dubbel vergrijzen en de toename van de woningnood, betekent dat ouderen in het algemeen langer thuis blijven wonen. Ouderen met een migratieachtergrond zijn een snelgroeiende groep. Volgens het CBS telde Nederland begin 2017 in totaal 800.000 migranten van 55 jaar en ouder.

Walter Schrader is huisarts en rampenarts met 40 jaar ervaring in de Nederlandse gezondheidszorg, de Tropische Geneeskunde en de Rampenbestrijding. Hij is docent en gastdocent geweest aan verscheidene universiteiten in binnen- en buitenland, was hoofd van de afdeling Sociaal Medische Zorg Gemeente Rotterdam, adviseur Daklozenbeleid via de Gezondheidsraad en kreeg voor zijn werk verscheidene nationale en internationale onderscheidingen waaronder het ereburgerschap van Osiek (Polen), Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en Leids Persoon van het Jaar 2021. Hij heeft zich aangesloten bij het LSM als adviseur. Met de vele functies en de contacten in de gezondheidszorg en de politiek is hij een belangrijke adviseur en ondersteuner van het Leids Steunpunt Migranten.

Op deze avond gaat Rayan Younis van het Leids Steunloket Migranten het concept van de ouderen oase “activiteitencentrum voor ouderen” presenteren. Het belooft een interessante avond te worden en we nodigen iedereen van harte uit om samen van gedachten en ideeën te wisselen.

Gegevens

Datum:
12 dec 2022

Locatie

Ten Katestraat 10A
Ten Katestraat 10A
Leiden, Zuid-Holland 2321AW Netherlands
+ Google Maps