Voor ons Social Catering Netwerk zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons op zaterdagen kunnen ondersteunen bij onze diverse catering werkzaamheden.


Over het Sociale Catering Netwerk

Zeker nu, in de tijd van corona en de beperkingen die dit met zich meebrengt, willen we samenwerken om mensen die eenzaam zijn of een kwetsbare gezondheid hebben en daardoor aan extra strenge zelfisolatie doen helpen en ondersteunen. Sociale distantie hoeft geen sociaal isolement te betekenen.

Om deze reden bereidt het Sociale Catering Netwerk samen met speeltuin Westerkwartier, stichting BuZz, het Sociale Catering project van LSM en verschillende vrijwillige wereldburgers, iedere zaterdag lekker warme vegetarische maaltijden voor tegen een lage prijs. Deze maaltijden kunnen iedere zaterdag afgehaald worden tussen 16:00u en 18:00u of worden thuisbezorg bij mensen die geen mogelijkheid hebben om de maaltijd zelf af te halen.

Het Sociale Catering Netwerk initiatief is tot stand gekomen door de samenwerking tussen speeltuin Westerkwartier, Stichting BUZz & het Sociale Catering project van de stichting Leids Steunloket Migranten. Het is een aanvullend initiatief op het al bestaande veganistische sociale catering project van het Leids Steunloket Migranten dat iedere donderdag plaatsvindt.


Functieomschrijving

Als vrijwilliger help je bij de voorbereidingen van de maaltijden: snijden, koken, opruimen of je bezorgt de maaltijden bij mensen die in thuisisolatie zitten of slecht ter been zijn en geen mogelijkheid hebben om de maaltijd af te halen. 

Je levert hiermee een positieve bijdrage aan de participatiemaatschappij in deze bijzonder tijd en helpt en ondersteunt mensen die eenzaam zijn, die corona of andere gezondheidsproblemen hebben. Je werkt op een prettige manier samen met de vrijwilligers in lijn met de corona maatregelen.

Wij zoeken vrijwilligers voor:

  • de 1e shift van 13:00u tot 16:30u

en/of

  • de 2e shift van 16:30u tot 19:00u

Ervaring met koken is geen vereiste.


Wij bieden

  • Een gratis lekker warme maaltijd.
  • De mogelijkheid tot momenten van sociaal contact in lijn met de coronamaatregelen.
  • Gratis deelname aan alle culturele activiteiten van LSM, zoals het eetcafé, onze muziek- en dansavonden en concerten (zodra bijeenkomsten weer toegestaan zijn).

Interesse?

Beschrijf jouw motivatie, talenten en deskundigheid in een brief en stuur deze naar info@leidssteunloket.nl